öppen
aktivitet

Fire! Orchestra - musik som knockar

gräddan av svenska kreativa musiker
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Pildammsteatern
Pildammsparken Malmö
Kostnad Fri entré
https://

FIRE! ORCHESTRA består av Sveriges jazz-, frirock- och improvisations-elit. De bjuder på det absolut bästa från musikens olika välljudande experimentella stilar. Det är långsamt, hårt och vackert i ett kompromisslöst improvisationsinferno. Det började 2012 med trion Fire!, med bl a den världskände frijazzsaxofonisten Mats Gustavsson. Sedan utökades det till en hel orkester, Fire! Orchestra. De var som mest 30 personer, men är idag nedbantade till 14 personer. Alla tillhör de gräddan av kreativa svenska musiker. Många som sett dem live beskriver det som en musik som saknar motstycke och måste upplevas. Inte minst för de två mycket begåvade sångerskorna. Många spelar i de mest kända svenska jazzbanden. Efter att ha turnerat världen över, är orkestern tillbaka på svensk mark och gör ett nedslag i Malmö. Det kommer att bli en oförglömlig kväll med musik av hög kvalitet, som knockar det mesta. Så här beskrev Lars Grip, Orkesterjournalen, en konsert:

”[…] bara för att man buntar ihop de bästa musikerna, behöver det inte bli bättre. Men med Gustafsson och de övriga i Fire! som kompositörer, ledare och medspelare blir resultatet lysande, inte minst dynamiskt. […] Man vet inte om man skall skrika, kasta stolar omkring sig eller lämna konserten, när musiken kryper in under huden och härjar bland nervbanorna. Publiken ställer sig upp och vrålar ut sin uppdämda respons. Fjärilar har fladdrat, möbler har huggits upp, bomber har briserat. Ned singlar bloss i vinternatten.​”

FREDAGEN DEN 12 JULI kl 19.​00 kommer Fire! Orchestra till Pildammsteatern. Med vetskap hur publiktrycket har varit på tidigare spelningar i Sverige och världen, är min gissning att det blir mycket folk. Beroende på vädret kommer jag att vara på plats ca kl 18.​00. Jag försöker få plats nedanför mixerbordet på rad typ 5-8. Fyll picknickkorgen med något lämplig att äta och dricka. Fri entré.​

.​

MINA KOMMANDE AKTIVITETER

9 juni. Bellmandagen

13 juni. En afton med Dominique

15 juni. Moto Boy

16 juni. Malmö SymfoniOrkester under bar himmel

19 juni. Monicas vals

28 juni Alice Boman

3 juli. Oh boy med Miriam Aida

12 juli. Fire! Orchestra - musik som knockar

18 juli. Den som glad är

Tags: musik

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alla här är ute efter
upplevelser med
andra människor
- Martin, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.