Välkommen att förgylla en vanlig tisdagkväll med en vinprovning där vi provar mousserande viner från olika delar runt om i världen. Vad är skillnaden och vilken tycker du bäst om...
1, Du köper biljett snarast, för de är inte reserverade.​
Länk till biljetter här:
https://stockholmwineclub.​se/​varukorg/​
2. Mejla till mig: ditt riktiga namn som står på biljetten.​
Vi träffas i entrèn på Syster och Bror 17.​30, provningen börjar kl 18.​00 och tar ca 2 tim.​
Länk till hitta:
https://systerobror.​se/​
Jag lägger ut info om hur ni hittar mig.​
Använd inte parfym!
Här är bubblet vi provar:
Italien
Prosecco görs främst på druvan glera och produceras i nordöstra Italien några mil norr om Venedig i regionen Veneto, varifrån det kända amaronevinet härstammar.​
Spanien
Cava är vitt eller rosé mousserande vin. Cava är till volym räknat världens mest exporterande mousserande vin. Det tillverkas precis som champagne med en andra jäsning. Ordet cava härstammar från katalanskan och betyder källargrotta.​
Tyskland
Sekt avser en tysk eller österrikisk variant av mousserande vin. Tyskland är det land som konsumerar mest mousserande vin per capita i världen.​
Sydafrika
Méthode Cap Classique eller MCC som vinet kallas lokalt, är ett mousserande vin från vindistriktet runt Kapstaden. Sen 1992 har det producerats mousserande vin under benämningen Méthode Cap Classique.​
Frankrike
Vi avslutar med champagne. Distriktet Champagne har den hårdaste vinlagstiftningen i hela vinvärlden. Lägg till tufft klimat och lång och svår framställningsprocess så blir resultatet ljuvliga, koncentrerade och smakrika mousserande viner med lite högre prislapp.​