öppen
aktivitet

Göteborgs Symfoniorkester

Nånsin gästat Koncerthuset vid Götaplatsen? Om int...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Göteborg
12 (1 platser kvar)

Nånsin gästat Koncerthuset vid Götaplatsen? Om inte så har du här ett gyllene tillfälle! Och om du skulle vara en flitig gäst i denna pampiga byggnad, ja då gör du ändå rätt i att komma med denna kväll. Då har GSO nämligen speciellt för cipparna inte bara nöjet att bjuda in till koncert, utan man kommer även att hålla en visning av bygget bara för oss. Vi kommer då bl a att få möjlighet att träffa några musiker ur ensemblen.

Så här första gången vill GSO dessutom välkomna oss cippare med fyra friplåtar och drinkbiljetter. De fyra först anmälda får således gå på koncerten med visning och drink alldeles gratis!! För övriga kommer kalaset att gå på ynka 200:.​- inkl drinkbiljett, (jfr normala 270:- utan drink).

<p dold@mail /p>

Missa nu inte detta tillfälle till inte bara en koncert, utan också en unik visning - med drink... :)

Den guidade visningen börjar 1830, föreställningen kl.​1930. Föreslår samling kl 1815.

Kort beskrivning:

Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska kör framför följande verk:

PROKOFJEV Alexander Nevskij

RACHMANINOV Symfoni nr 1

RACHMANINOV Körkonsert: O Guds moder som innerligt ber

Dirigent: Alexander Vedernikov
Sångsolist: Anna Larsson

Prokofjevs stycke är en omarbetning av den musik han komponerade till Sergej Eisensteins film från 1938 om den ryska härföraren Alexander Nevskij. Rachmaninovs symfoni nr 1 fick ett misslyckat uruppförande 1897 då dirigenten var onykter, varefter Rachmaninov försökte förstöra verket. Efter andra världskriget hittades vissa noter och symfonin kunde återskapas.​

Tags: musik

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alltid något kul
att hitta på med
härliga Citypolare!
- Lisa, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.