Nu bär det av till Mellanöstern.​
Bland de olika arabiska köken sticker det libanesiska köket ut och kallas ofta för Mellanösterns juvel. Libanesisk mat har många saker gemensamt med medelhavsköket, exempelvis att det är en hälsosam kost full av smak.​
Libanon ligger i Mellanöstern med ena foten i arabvärlden och den andra i väst. Landet gränsar till Syrien i norr och öster, Israel i söder och Medelhavet i väster. Det är bebott av både kristna och muslimer och var romarnas och feniciernas territorium. Libanon är ett land välsignat med ett vackert bergslandskap, historiska ruiner och en gastronomi av stort värde.​
Det libanesiska köket är exotiskt, varierande och smakrikt.​
Restaurangens vin och ölsorter kommer mestadels från Libanon.​
Libanon har en lång tradition av vinproduktion med lokala druvsorter.​
Vil ðu läsa mer om viner från Libanon kan du läsa HÄR: https://vinbanken.​se/​lander/​libanon
Bord är bokat för 8 denna afton.​
Väl mött!
Hemsida Kitchen 961: https://www.​kitchen961.​se/​
Menyn består av såväl varma som kalla "meze", dvs smårätter samt kolgrillat.​