öppen
aktivitet

Måndagsbio: Hypnosen

Svensk hyllad film på Biopalatset
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Biopalatset
Kungstorget 2 (08-562 600 00 till Biopalatset) Göteborg
Kostnad 149 (plus ev fika/mat efter)
2024-03-17 18:59
1 (Annars ställs aktiviteten in)

Vill du hänga med på bio och se Ernst De Geers senaste film med Asta Kamma August i huvudrollen?​

Filmen börjar kl 17 men vi ses utanför biografen 16.​45

Jag köper min biljett på söndag kväll och vill du att jag köper din också så kan jag ordna det (annars meddelar jag bara vilken plats jag bokat åt mig själv).

Hoppas att vi ses!

Om filmen

Expressens Maria Brander skriver:
"Ett socialt experiment blir alltså till kaos, skam och en ifrågasatt manlighet, på ett sätt som annars brukar kännas typiskt för Ruben Östlund. Men hos debutanten Ernst De Geer finns dessutom en ton av smart lågmäld sitcom-kvalitet som ger mersmak.

För att inte tala om skådespelarinsatserna, där både Asta August och Herbert Nordrum ger oss relationskomik i en sällsynt hög klass i skärningspunkten mellan berörande empati och fånigt tokeri.​"

Filmtopps Erik Diedrichs skriver:

"Ernst De Geers långfilmsdebut har lånat vissa element från hypnoskomedierna hypnoskomedi Office Space (1999), men använder dessa för att skapa något eget och annorlunda. Det är en relationskomedi som både utforskar hur vi påverkas av att se vår partner förändras, och hur det är att vara den som står för revolten. Att göra som en själv vill må vara befriande, men det kan också komma med ett pris.​

Med sig har regissören Asta Kamma August (Bränn alla mina brev) i rollen som Vera och Herbert Nordum (Världens värsta människa) som André – två mycket begåvade skådespelare som lyckas förkroppsliga filmens galenskap. Asta får spela på andra strängar som vi kanske inte är vana vid – hon uppvisar en sorts Looney Tunes-anarki – och Herbert visar sig vara en neurosernas mästare. Han vill så gärna passa in, göra rätt, få sitt sälj. Tragikomiskt på ett närmast Östlundskt vis. Svettigt!

Att säga för mycket om filmen fördärvar nöjet av att se den, så jag får fatta mig kort. Detta är en utmärkt komedi som förtjänar din uppmärksamhet.​"

Tags: film

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Citypolarna blev
en kick-start efter
separationen.
- Marco, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.