öppen
aktivitet

Engelen x 3 gratis band!

22a juli kl 19 är det gratis spelning på Engelen i...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Engelen. Engelen. Stockholm

22a juli kl 19 är det gratis spelning på Engelen i Gamla stan! Tre band spelar sina tolkningar av “rock” och “roll”.​

Syns/​Mvh/​Janne alias Jazz-Janne

Lily Siker:

Lily Siker är bandet som med lekfulla sångmelodier, bluesiga riff och stor spelglädje gör den klassiska rocken modern igen. Det albumaktuella bandet blandar influenser från 70-tal till nutid i rockens alla former. Albumet “It never happens twice” som släpptes 7 Juni 2024 är uppföljaren till bandets debutalbum “Full of Green” som släpptes våren 2023. Båda plattorna är en dynamisk helhet fylld med explosiv sång och stora gitarrsolon. När Lily Siker tar med sig detta på scen blir det garanterat riv och röj!

 

GOSA: 

Det unga svenska bandet GOSA befinner sig just nu i toppen på den befriande våg av ny, levande elektriskt laddad gitarrock som just nu sveper över hela landet. Trots att man sjunger på svenska har bandet så stark genomslagskraft att man med debutsingeln Emellanåt omedelbart uppmärksammades av engelska Nordic Music Central, som skrev att bandet låter som "King Crimson with a spoken vocal that sounds like Greta lecturing the United Nations from her Dutch prison cell". Frontade av Elda Lindström spelar stockholmsbandet GOSA driven gitarrock med fria referenser till både psykedelisk rock, postpunk, kraut, funk och progg med kaxig attityd.​

 

Tjim:  

TJIM, möjligen av ljudhärmande ursprung. förlustelse; skoj; munter (och högljudd) tillställning. TJIM-VISA. enkel o. trallvänlig visa, slagdänga.​

- Fröding (1897): ”I valsens hvirflar .. kommer ni hvarken att sakna varietén, tingeltangel eller annat tjim som kontinentens Sodom och Gomorra ha i massor.​” 

- Essén (1915): ”Det var tjo och det var tjim och där kom ett halvt dussin oklädda damer utrusande.​” 

<p dolt nummer /p>

Källa: Svenska Akademiens Ordbok.​". Slut citat.​ 

Tags: musik

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Från tom kalender
till överflöd av
aktiviteter.
- Eva, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.