öppen
aktivitet

Chimären (och pizza)

Italienskt på Hagabion
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Hagabion
Linnégatan 21 (031-428810 till Hagabion) Göteborg
Kostnad 100 kr + maten på Gaetanos
2024-07-23 21:59
2 (Annars ställs aktiviteten in)

Hagabion visar den prisbelönta Chimären av Alice Rohrwacher 

Hagabion skriver om filmen:

Rohrwacher (Lycklig som Lazzaro) använder sin alldeles egna form av magisk realism när hon med Fellinivibbar berättar om ett struligt gäng gravplundrande "tombaroli", ledda av en tilltufsad engelsman (The Crown-stjärnan Josh O'Connor) som letar efter sin försvunna kärlek - kanske i livet efter detta. Genom hans magiska förmåga lokaliseras gamla etruskgravar på löpande band, men dessvärre ser gänget till att sabba det mesta i slutändan. Nutid och förflutet, liv och död, människor och andar, sång, musik och dans, allt får plats i denna makalöst underhållande väv där Isabella Rosselini är en av de gyllene trådarna.​

(recensionsutdrag nedan)

<p dolt nummer /p>

Filmen börjar 20.​30 men jag tänker att vi ses redan 19.​15 på Gaetanos pizzeria för att komma i stämning 

Jag köper mina biljetter på tisdag kväll och om du vill att jag köper åt dig också så är det bara att du swishar mig 100 kr innan klockan 22 tisdag 23/​7.​ 

Det är onumrerat i salen så det är nog bra att vara i tid.​ 

<p dolt nummer /p>

Filmkultur skriver om filmen:

"Chimären doftar av ruggiga plåtskjul, italiensk daggvåt jord och otvättade kläder. Det är inte en självklar film – du behöver tro på Alices slagruteförmåga att leda oss rätt. Om du gör det så kommer du att hitta guld eller åtminstone en värdefull gammal barnbjällra från 200-talet f.​v.​t. Vad du gör med den är upp till dig.​"

Aftonbladet skriver om filmen:

"Det är absurt, groteskt, roligt, det sjungs både opera och sånger som kommenterar handlingen, men ibland går det lite på tomgång. Filmen är aningen för lång, men det köper man då den är så härligt skruvad och egensinnig.​"

GP skriver om filmen

"Med ”Chimären” har 42-åriga Alice Rohrwacher skapat en egensinnig skröna om en gravplundrare och hans vänner – bland dem rullstolsburna Flora (Isabella Rossellini). Regissören använder sig gärna av udda berättargrepp och här finns stunder av briljans"

Irish Independent skriver om filmen

"Witty, poetic and occasionally eccentric, Alice Rohrwacher’s latest is a masterpiece; an awesome, magical tale that constantly surprises and never disappoints. It’s a fabulous looking film, too, and O’Connor is wonderful as a depressed treasure hunter digging for answers in all the wrong places. In a word? Intoxicating.​"

Tags: film

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Citypolarna blev
en kick-start efter
separationen.
- Marco, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.