öppen
aktivitet

Öva på Spritkök!

Kan du laga mat på spritkök? Lär dig eller uppd...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Ursviks motionsområde Busshållplats Ursviks motionsgård Stockholm
2024-09-27 12:00
6 (Annars ställs aktiviteten in)
9 (0 platser kvar)
Angående max deltagare
Begränsningen kan vara så enkel som att arrangören önskar umgås i en mindre grupp och det är helt okej. Vill du hitta på något är du mer än välkommen att lägga upp en egen aktivitet istället.

Kan du laga mat på spritkök?​

Lär dig eller uppdatera din beredskap i hur man sätter ihop och hanterar ett sprit/​trangiakök och hur man lagar en lättare lunch över lågan!

Nu har du möjlighet att preppa dig med kunskaper i hur ett spritkök ska användas om elen plötsligt försvinner och spisen slutar fungera. Det är bra att vara förberedd.​

Tillsamman med Lotta och mig Christina, båda två från Solna Lottakår så visar och övar vi på montering av spritkök, vi går igenom risker och försiktighetsåtgärder, vad man bör tänka på och ha med sig för att komplettera köket, placering av spritköket, tips och förslag av olika slag.​

Den här aktiviteten syftar till att vara en del av den så kallade Beredskapsveckan som infaller just denna veckan varje år.  

Vi kommer hålla till vid Ursviks motionsområde där det finns bra och säkra platser att vara på.​ För den som efter eller innan övningen vill gå en motionspromenad på området så finns uppmärkta slingor, mer eller mindre långa🚶♀️🚶🏼♂️

Buss 504 (mot Rissne) går från T-banestation Hallonbergen till Ursviks Motionsgård. Det finns också bilparkering vid motionsområdet. Vi samlas vid busshållplatsen!

Så damma av ditt gamla spritkök eller köp ett och ta med, plus egen lunchmat som du vill tillaga. Nu har du chansen att ställa frågor och öva din beredskap tillsammans med oss!  

Vi delar ut en broschyr med bilder och beskrivning av Trangiakök och bjuder på kaffe och kaka.​☕🍪

Välkomna på matlagning ute i det fria!☺️ söndag den 29/​9 kl.​11:30 Ursviks motionsgård. 🌳🌲

Vid regn eller risk för regn ställs aktiviteten in.​ 

 

Tags: promenad fika mat

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alla här är ute efter
upplevelser med
andra människor
- Martin, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.