Favorit
plats
Tillbaka

Ribersborg

En plats vi gillar att besöka
Hitta på något här.

Allt du behöver veta om platsen

(1 röster)
https://
Minigolf

(Ribersborgsstranden är ett bad- och fritidsområde i stadsdelen Västra Innerstaden, Malmö.

"Ribban", som stranden kallas, ligger bara ett par kilometer från centrala Malmö. Ribersborgsstranden är det långsmala området norr om Limhamnsvägen, mellan Västra hamnen och Limhamns industriområde.

Få städer har som Malmö en badstrand mitt i stan, och Ribban får ibland benämningen Malmös Copacabana.

Närmast Västra hamnen ligger hundrastplatsen. Därefter kommer Ribersborgs kallbadhus. Längs hela området går "Sillabanan", järnvägen till Limhamn. Parallellt går en cykel- och gångbana, flitigt använd för inlines-åkning. Mellan järnvägen och Ribersborgs bostadsområde ligger Öresundsparken. Limhamnsfältet, med planer för fotboll, rugby och amerikansk fotboll, och med generösa gräsytor, ligger på södra sidan av järnvägen.

Ett par kilometer längre bort längs stranden ligger handikappbadet. Nakenbadet finns vid brygga 10, vidare på stranden mot Limhamn. Därefter kommer Lagunens småbåtshamn. Längst västerut finns Hylliekrokens golfbana, med niohålsbana, driving range och minigolfbana.

Längs stranden fyller Malmö stad på med sand varje vår sedan invigningen 1926).

Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.